Presto Cider Siiderin käymisainesetti

Käymisaineet siiderin valmistukseen.

Sisältö: Siiderihiiva, entsyymi, hiivaravinne ja sitruunahappo.
Aineet riittävät käyttämään 25 litraa siideriä, mutta voidaan käyttää myös pienempään määrään.

Perinteinen siideri valmistetaan omenoista, mutta omenoiden lisäksi siiderin valmistuksessa voidaan käyttää myös muita hedelmiä, marjoja ja erilaisia syötäviä kukkia ja yrttejä oman maun mukaan mausteena.

Pakkauksessa valmistusohjeet.


Cider.jpg

Tilaa täältä!
.
Omenasiideri
.
Omenasiideriä varten omenat pestään hyvin. Ulkomaiset omenat on hyvä kuoria, kotimaisia ruiskuttamattomia omenoita ei tarvitse kuoria. Siemenkodat poistetaan ja omenat lohkotaan. Omenat voidaan myös puristaa tuoremehuksi, mikä onkin siiderin valmistuksessa suotavaa.

Mikäli siiderin valmistusta ei voida aloittaa heti omenien puristuksen jälkeen, olisi hyvä lisätä teelusikallinen (3g) askorbiinihappoa litraan mehua tai 1 “Campden tablet” (rikkitabletti kaliummetabisulfiitti) 5 litraan mehua. Näin mehu voi odottaa viileässä säilytettynä 1-2 päivää käymään laittamista.

N. 20-25 litran annokseen siideriä tarvitaan omenaa lohkoina 8-12 kg ja sokeria n. 2 kg. Puristettua tuoremehua tarvitaan vähintään 10 litraa, mutta siiderin voi valmistaa myös laimentamattomasta mehusta, jolloin ei välttämättä tarvitse lisätä sokeria lainkaan. Laimennettua mehua käytettäessä sokeria lisätään sen verran, että mehun ominaispaino käymään laitettaessa on 1.040-1.050 (näin siideristä tulee 5-6,5 til%:n vahvuista). 25 g sokeria/litra mehua nostaa mehun ominaispainoa 10 astetta ominaispainomittarin asteikolla, esim. 1.040 ->1.050.
.