Aletyyppiset olutuutteet
.
MUNTONS Scottish Style Heavy Ale 1,5kg MUNTONS Scottish Style Heavy Ale 1,5kg

Hinta Eur:17.40
Kpl:
St. PETERS IPA 3 kg St. PETERS IPA 3 kg


Valmistusmäärä 18 litraa.
Täyteläinen ja raikas pale ale.
Hinta Eur:33.90
Kpl:
St. PETERS Ruby Red Ale 3 kg St. PETERS Ruby Red Ale 3 kg
Uusi erä!
Valmistusmäärä 23 litraa
Herkullinen ruskehtavan punainen ale, hyvin erottuva mausteinen humala-aromi.
Hinta Eur:33.90
Kpl:
MUNTONS Midas touch Golden Ale 3,6 kg BBE 09.2016 MUNTONS Midas touch Golden Ale 3,6 kg BBE 09.2016
BBE 09.2016 Alehinta 26,90! Norm. 35,90
Hinta Eur:26.90
Kpl:
MUNTONS Old Conkerwood Black Ale 3,6kg BBE 09.2016 MUNTONS Old Conkerwood Black Ale 3,6kg BBE 09.2016
BBE 09.2016 Alehinta 26,90! Norm. 35,90
Hinta Eur:26.90
Kpl:
MUNTONS Highl. Heavy Ale 3 kg MUNTONS Highl. Heavy Ale 3 kg
Hinta Eur:33.90
Kpl:
MUNTONS India Pale Ale 3 kg MUNTONS India Pale Ale 3 kg
Hinta Eur:33.90
Kpl:
MUNTONS Nut Brown Ale 1,8 kg MUNTONS Nut Brown Ale 1,8 kg
Hinta Eur:20.90
Kpl:
COOPERS Real Ale  1,7 kg COOPERS Real Ale 1,7 kg
Ale-tyyppinen puolitumma olut
Hinta Eur:15.40
Kpl:
COOPERS Dark Ale  1,7 kg COOPERS Dark Ale 1,7 kg
Perinteinen tumma, pehmeänmakuinen olut, joka on tuotettu valikoiduista paahdetuista maltaista.
Hinta Eur:15.40
Kpl:
GEORDIE Mild 1,6 kg BBE 04.2016 GEORDIE Mild 1,6 kg BBE 04.2016
Alehinta 11,90, BBE 04.2016 norm. 16,90
Hinta Eur:11.90
Kpl:
WOODFORDES Headcracker 3 kg BBE 03.2016 WOODFORDES Headcracker 3 kg BBE 03.2016
Valmistajan ohjeella 13,5 litraa vahvaa (7%) olutta.
BBE 03.2016 Alehinta 20,90! Norm. 29,90
Hinta Eur:20.90
Kpl:
WOODFORDES Nelsons Revenge 3 kg BBE 09.2016 WOODFORDES Nelsons Revenge 3 kg BBE 09.2016
BBE 09.2016 Alehinta 22,90! Norm. 29,90
Valmistajan ohjeella 20,5 litraa melko vahvaa (5%) olutta.
Hinta Eur:22.90
Kpl:
WOODFORDES Nog 3 kg BBE 09.2016 WOODFORDES Nog 3 kg BBE 09.2016
Valmistajan ohjeella 23 litraa 4,5% olutta.
BBE 09.2016 Alehinta 22,90! Norm. 29,90
Hinta Eur:22.90
Kpl:
UUTUUS! Bulldog Brewer -mäskäyslaitteisto

Bulldog Brewer

.
Grainfather Version 5
All in one – puoliautomaattinen oluenpanolaitteisto 23 litran olutvierteen valmistukseen maltaista.
Grainfather

Hinta 850,00 ja kaupanpäälle 450 g PBW puhdistusainetta ja 118 ml SaniClean desinfiointiainetta (arvo 18,30 €)!

Katso esittely!
The Grainfather
.
Valssimylly
Joutuisa valssimylly järkevään hintaan 159,00!
7808055.jpg
.
.
.
Spraymallasta sokerin sijaan!
spraymallas
Spraymallas on spraykuivattua 100% mallasuutetta.

Spraymallasta käytettäessä sokerin sijaan minkä tahansa oluttuutteen laatu paranee. Sen ansiosta oluesta tulee vähemmän 'kuiva', runsaampi, täyteläisempi, ja vaahtokukasta muodostuu tiiviimpi ja kestävämpi.

Jos puolet olutuutepurkin ohjeen mukaisesta lisäsokerista korvataan spraymaltaalla, oluen laatu ja sen antama makunautinto paranevat huomattavasti.

Kun koko lisäsokeri korvataan spraymaltaalla, mistä tahansa tavallisesta olutuutteesta saadaan korkealuokkaista täyteläistä olutta, jonka mallaspitoisuus on erityisen korkea.

1 kg spraymallasta vastaa 1 kg sokeria tai 1,6 kg mallasta. 0,8 kg spraymallasta vastaa 1 kg nestemäistä mallasuutetta. Ei sisällä proteiineja.


Spraymaltaat
.
Ohje täysmallasoluiden (Muntons) valmistukseen

1. Desinfioi kaikki valmistuksessa käytettävät välineet. Lämmitä uutepurkkeja kuumassa vedessä 5 minuutin ajan, jotta uutteesta tule juoksevampaa. Tyhjennä tölkit sitten käymisastiaan.

2. Lisää käymisastiaan 3,5 litraa kiehuvaa vettä, ja sen jälkeen 16,5 litraa kylmää vettä, jolloin koko nestemäärä nousee 23 litraan. Sekoita vierre huolellisesti, jotta uute liukenee kokonaan.

3. Lisää hiiva ja sulje käymisastian kansi ja varusta se vesilukolla. Anna käymisastian seistä rauhassa lämpimässä (18-20ºC) paikassa 4-6 vrk tai kunnes vesilukko lakkaa kuplimasta. Olut on käynyt valmiiksi, kun sen ominaispaino (ominaispainomittarilla mitattuna) on alle 1.014 ja pysyy samana uusintamittauksessakin seuraavana päivänä.

4. Lappoa olut pulloihin, oluttynnyriin tai paineastiaan, lisää sokeria puoli teelusikallista/0,33 litran pullo tai tasapäinen teelusikallinen/0,5 litran pullo, tynnyreitä/paineastiaa käytettäessä max. 85 g sokeria/koko oluterä. Anna oluen jälkikäydä lämpimässä paikassa 2 vrk, jonka jälkeen se saa kypsyä ja selkeytyä viileässä 14 vrk.

Jos haluat pitää tiukasti kiinni saksalaisesta oluen puhtauslaista, voit käyttää sokerin sijaan spraymallasta.
.