Humaloimattomat mallasuutteet
Humaloimattomat mallasuutteet eivät sisällä oluthiivaa.
.
Pure Malt Enhancer 1,2kg humaloimaton mallasuute Pure Malt Enhancer 1,2kg humaloimaton mallasuute
"Light Reinheitsgebot Enhancer"
Maun ja rungon parantamiseen minkä tahansa olutuutteen kanssa. Käytä lisäsokerin sijaan ja tee täysmallasolutta.
Hinta Eur:9.50
Kpl:
MUNTONS Medium humaloimaton 1,8 kg BBE 03.2016 MUNTONS Medium humaloimaton 1,8 kg BBE 03.2016
Humaloimaton mallasuute
LOPPUERÄ tarjoushinta 12,90. Tuotanto lopetettu. BBE 03.2016. Norm. 17,90
Hinta Eur:12.90
Kpl:
THOMAS COOPERS Light Malt humaloimaton THOMAS COOPERS Light Malt humaloimaton
LOPPU, tulossa kesäkuun lopulla
Hinta Eur:12.90
Kpl:
THOMAS COOPERS Wheat Malt humaloimaton THOMAS COOPERS Wheat Malt humaloimaton
Hinta Eur:12.90
Kpl:
THOMAS COOPERS Amber Malt humaloimaton THOMAS COOPERS Amber Malt humaloimaton
Hinta Eur:12.90
Kpl:
THOMAS COOPERS Dark Malt humaloimaton THOMAS COOPERS Dark Malt humaloimaton
Hinta Eur:12.90
Kpl:
BREWFERM Light 1,5 kg Humaloimaton mallasuute BREWFERM Light 1,5 kg Humaloimaton mallasuute
10 EBC
Hinta Eur:13.90
Kpl:
BREWFERM Medium (Amber) 1,5 kg Humaloimaton mallas BREWFERM Medium (Amber) 1,5 kg Humaloimaton mallas
18 EBC
Hinta Eur:13.90
Kpl:
BREWFERM Dark 1,5 kg Humaloimaton mallasuute BREWFERM Dark 1,5 kg Humaloimaton mallasuute
45 EBC
Hinta Eur:13.90
Kpl:
BREWFERM Wheat 1,5 kg Humaloimaton mallasuute BREWFERM Wheat 1,5 kg Humaloimaton mallasuute
8 EBC
Vehnämallas 60%, ohramallas 40%
Hinta Eur:13.90
Kpl:
MUNTONS Light humaloimaton 1,5kg MUNTONS Light humaloimaton 1,5kg
Hinta Eur:16.90
Kpl:
MUNTONS Extra Light humaloimaton 1,5kg MUNTONS Extra Light humaloimaton 1,5kg
Hinta Eur:16.90
Kpl:
MUNTONS Dark humaloimaton 1,5kg MUNTONS Dark humaloimaton 1,5kg
Hinta Eur:16.90
Kpl:
MUNTONS Wheat humaloimaton 1,5kg MUNTONS Wheat humaloimaton 1,5kg
Hinta Eur:16.90
Kpl:
Grainfather Version 5
All in one – puoliautomaattinen oluenpanolaitteisto 23 litran olutvierteen valmistukseen maltaista.
Grainfather

Yleisön pyynnöstä joulukuun hinnanalennus jatkuu: Hinta nyt 850,00!

Katso esittely!
The Grainfather
.
Valssimylly
Joutuisa valssimylly järkevään hintaan 159,00!
7808055.jpg
.
.
.
Humaloimattomat mallasuutteet

Humaloimattomia mallasuutteita käytetään usein korvaamaan olutvierteeseen muutoin lisättävä sokeri, jolloin oluesta kuin oluesta saadaan ns. täysmallasolutta.
Oluesta tulee täyteläistä, ja sen jäännösuutepitoisuus on korkea.
Näin valmistettu olut täyttää myös saksalaisen 1500-luvulta peräisin olevan oluen puhtauslain (Reinheitsgebot), jonka mukaan oluen valmistuksessa saa käyttää vain mallasta, humalaa, hiivaa ja vettä.
Reinheitsgebot on nykyisin EU:ssa lakina kumottu, mutta monet panimot pitävät edelleen kunnia-asianaan noudattaa sitä.
.
Spraymallasta sokerin sijaan!
spraymallas
Spraymallas on spraykuivattua 100% mallasuutetta.

Spraymallasta käytettäessä sokerin sijaan minkä tahansa oluttuutteen laatu paranee. Sen ansiosta oluesta tulee vähemmän 'kuiva', runsaampi, täyteläisempi, ja vaahtokukasta muodostuu tiiviimpi ja kestävämpi.

Jos puolet olutuutepurkin ohjeen mukaisesta lisäsokerista korvataan spraymaltaalla, oluen laatu ja sen antama makunautinto paranevat huomattavasti.

Kun koko lisäsokeri korvataan spraymaltaalla, mistä tahansa tavallisesta olutuutteesta saadaan korkealuokkaista täyteläistä olutta, jonka mallaspitoisuus on erityisen korkea.

1 kg spraymallasta vastaa 1 kg sokeria tai 1,6 kg mallasta. 0,8 kg spraymallasta vastaa 1 kg nestemäistä mallasuutetta. Ei sisällä proteiineja.


Spraymaltaat
.
Ohje täysmallasoluiden (Muntons) valmistukseen

1. Desinfioi kaikki valmistuksessa käytettävät välineet. Lämmitä uutepurkkeja kuumassa vedessä 5 minuutin ajan, jotta uutteesta tule juoksevampaa. Tyhjennä tölkit sitten käymisastiaan.

2. Lisää käymisastiaan 3,5 litraa kiehuvaa vettä, ja sen jälkeen 16,5 litraa kylmää vettä, jolloin koko nestemäärä nousee 23 litraan. Sekoita vierre huolellisesti, jotta uute liukenee kokonaan.

3. Lisää hiiva ja sulje käymisastian kansi ja varusta se vesilukolla. Anna käymisastian seistä rauhassa lämpimässä (18-20ºC) paikassa 4-6 vrk tai kunnes vesilukko lakkaa kuplimasta. Olut on käynyt valmiiksi, kun sen ominaispaino (ominaispainomittarilla mitattuna) on alle 1.014 ja pysyy samana uusintamittauksessakin seuraavana päivänä.

4. Lappoa olut pulloihin, oluttynnyriin tai paineastiaan, lisää sokeria puoli teelusikallista/0,33 litran pullo tai tasapäinen teelusikallinen/0,5 litran pullo, tynnyreitä/paineastiaa käytettäessä max. 85 g sokeria/koko oluterä. Anna oluen jälkikäydä lämpimässä paikassa 2 vrk, jonka jälkeen se saa kypsyä ja selkeytyä viileässä 14 vrk.

Jos haluat pitää tiukasti kiinni saksalaisesta oluen puhtauslaista, voit käyttää sokerin sijaan spraymallasta.
.
.