Punaviini- ja roséviinireseptejä

Käymisainepakkausta ei ole resepteissä mainittu, koska se tarvitaan kaikkien viinien valmistuksessa.
Varsinainen valmistusohje on käymisainepakkauksen mukana, kussakin omanlaisensa.

PUNAVIINI
- omenoita 3 kg
- mustikoita tai aroniaa 2 kg
- pihlajanmarjoja 500 g
- rusinoita 500 g
- tammilastuja 35 g
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 5,5 kg

MARJAINEN PUNAVIINI
-mustikoita 2 kg
-aroniamarjoja 2 kg
-vadelmia 1 kg
-mustia viinimarjoja 1 kg
-rusinoita 500 g
-Panimosokeria 4,5 kg

ROSÈVIINI
- punaisia viinimarjoja 3,5 kg
- mustikoita 150 g
- rusinoita 250 g
- sitruunahappoa n. 20g
- Panimosokeria 4,5 kg

RAPARPERIROSÉ
- raparperia 4 kg (kuorimatonta)
- mansikkaa 1 kg
- rusinoita 750 g
- Panimosokeria 4,5 kg
(Huom! Viiniliitu tai kalkki 15g)
.
Haluatko jakaa reseptejäsi?

Onnistuneet viinireseptit kiinnostavat viinin kotivalmistajia aina.
Jos sinulla hyväksi koettuja reseptejä ja haluat jakaa ne toisten viininvalmistajien kanssa, lähetä ne meille palautelomakkeen kautta, niin lisäämme ne näille reseptisivuille. Mainitse erikseen, jos haluat nimesi tai nimimerkkisi mainittavan reseptin kehittäjänä.
.
Viinireseptit
Reseptit ovat 23 -25 litralle.

Valmistus käymisainepakkauksen ohjeen mukaan.

Sitruunahapon sijaan voi käyttää viinihappoa ja Panimosokerin sijaan tavallista kidesokeria tai hedelmäsokeria.

Barshop Hapote -pussi sisältää 22 g sitruunahappoa.
.
.
.