Täysmallasolutuutteet
.
WOODFORDES Admirals Reserve 3 kg BBE 09.2016 WOODFORDES Admirals Reserve 3 kg BBE 09.2016
BBE 09.2016 Alehinta 22,90! Norm. 29,90
Valmistajan ohjeella 18 litraa melko vahvaa (5,5%) olutta.
Hinta Eur:22.90
Kpl:
MUNTONS Midas touch Golden Ale 3,6 kg BBE 09.2016 MUNTONS Midas touch Golden Ale 3,6 kg BBE 09.2016
BBE 09.2016 Alehinta 26,90! Norm. 35,90
Hinta Eur:26.90
Kpl:
MUNTONS Old Conkerwood Black Ale 3,6kg BBE 09.2016 MUNTONS Old Conkerwood Black Ale 3,6kg BBE 09.2016
BBE 09.2016 Alehinta 26,90! Norm. 35,90
Hinta Eur:26.90
Kpl:
MUNTONS Continental Pils, 3 kg MUNTONS Continental Pils, 3 kg
Eurooppalaistyyppinen lager.
Valmistajan tuotesivulle (eng)
Hinta Eur:33.90
Kpl:
MUNTONS Old English Bit, 3 kg MUNTONS Old English Bit, 3 kg
Hinta Eur:33.90
Kpl:
MUNTONS Docklands Porter 3 kg MUNTONS Docklands Porter 3 kg
Hinta Eur:33.90
Kpl:
MUNTONS Imperial Stout 3 kg MUNTONS Imperial Stout 3 kg
Hinta Eur:33.90
Kpl:
MUNTONS Highl. Heavy Ale 3 kg MUNTONS Highl. Heavy Ale 3 kg
Hinta Eur:33.90
Kpl:
MUNTONS India Pale Ale 3 kg MUNTONS India Pale Ale 3 kg
Hinta Eur:33.90
Kpl:
WOODFORDES Headcracker 3 kg BBE 03.2016 WOODFORDES Headcracker 3 kg BBE 03.2016
Valmistajan ohjeella 13,5 litraa vahvaa (7%) olutta.
BBE 03.2016 Alehinta 20,90! Norm. 29,90
Hinta Eur:20.90
Kpl:
WOODFORDES Nelsons Revenge 3 kg BBE 09.2016 WOODFORDES Nelsons Revenge 3 kg BBE 09.2016
BBE 09.2016 Alehinta 22,90! Norm. 29,90
Valmistajan ohjeella 20,5 litraa melko vahvaa (5%) olutta.
Hinta Eur:22.90
Kpl:
WOODFORDES Nog 3 kg BBE 09.2016 WOODFORDES Nog 3 kg BBE 09.2016
Valmistajan ohjeella 23 litraa 4,5% olutta.
BBE 09.2016 Alehinta 22,90! Norm. 29,90
Hinta Eur:22.90
Kpl:
WOODFORDES Wherry 3 kg BBE 09.2016 WOODFORDES Wherry 3 kg BBE 09.2016
BBE 09.2016 Alehinta 22,90! Norm. 29,90
Valmistajan ohjeella 23 litraa 4,5% olutta.
Hinta Eur:22.90
Kpl:
Täysmallasolutuutteet

Näistä englantilaisista 3 kg:n ja 3,6 kg:n olutuutteista saadaan täytelaisiä täysmallasoluita.
Sokeria ei käymisvaiheessa lisätä lainkaan, joten oluen koko alkoholimäärä syntyy uutteessa olevasta mallassokerista.
Oluiden kantavierre- ja jäännösuutepitoisuus on korkea.

Näistä uutteista valmistetut oluet täyttävät myös saksalaisen 1500-luvulta peräisin olevan oluen puhtauslain (Reinheitsgebot), jonka mukaan oluen valmistuksessa saa käyttää vain mallasta, humalaa, hiivaa ja vettä , ja vain niitä aineksia on käytetty näiden oluttuutteiden valmistuksessa.

EU on tosin vapaan kaupan nimissä jokunen vuosi sitten tuon vanhan lain kumonnut, mutta monet korkeaa laatua ja täyteläistä olutta arvostavat pitävät siitä edelleen kiinni.
.
.
Yksinkertainen valmistusohje 3 kg:n ja 3,6 kg:n olutuutteille

1. Desinfioi kaikki valmistuksessa käytettävät välineet. Lämmitä uutepurkkeja kuumassa vedessä 5 minuutin ajan, jotta uutteesta tule juoksevampaa. Tyhjennä tölkit sitten käymisastiaan.

2. Lisää käymisastiaan 3,5 litraa kiehuvaa vettä, ja sen jälkeen 16,5 litraa kylmää vettä, jolloin koko nestemäärä nousee 23 litraan. Sekoita vierre huolellisesti, jotta uute liukenee kokonaan.

3. Lisää hiiva ja sulje käymisastian kansi ja varusta se vesilukolla. Anna käymisastian seistä rauhassa lämpimässä (18-20ºC) paikassa 4-6 vrk tai kunnes vesilukko lakkaa kuplimasta. Olut on käynyt valmiiksi, kun sen ominaispaino (ominaispainomittarilla mitattuna) on alle 1.020 ja pysyy samana uusintamittauksessakin seuraavana päivänä.

4. Lappoa olut pulloihin, oluttynnyriin tai paineastiaan, lisää sokeria puoli teelusikallista/0,33 litran pullo tai tasapäinen teelusikallinen/0,5 litran pullo, tynnyreitä/paineastiaa käytettäessä max. 85 g sokeria/koko oluterä. Anna oluen jälkikäydä lämpimässä paikassa 2 vrk, jonka jälkeen se saa kypsyä ja selkeytyä viileässä 14 vrk.

Jos haluat pitää tiukasti kiinni saksalaisesta oluen puhtauslaista, voit käyttää sokerin sijaan spraymallasta.
.