Valkoviinireseptejä

Käymisainepakkausta ei ole resepteissä mainittu, koska se tarvitaan kaikkien viinien valmistuksessa.
Varsinainen valmistusohje on käymisainepakkauksen mukana, kussakin omanlaisensa.

KARVIAISVALKKARI
-vaaleita karviaisia 3,5 kg
-kirpeitä omenoita 1 kg
-rusinoita 500 g
-mustaherukan lehtiä 1 litra
-Panimosokeria 4,5 kg

VALKOVIINI
- kirpeitä omenoita 4-5 kg
- rusinoita 500 g
- Panimosokeri 4,5 kg

SAKSALAISTYYPINEN VALKOVIINI
- omenoita 3 kg
- rusinoita 250 g
- (ora)pihlajanmarjoja 1 kg
- sitruunahappoa n. 20 g
- Panimosokeria 4,5 kg

OMENAINEN VALKOVIINI
-kirpeitä omenoita 4 kg
-pihlajanmarjoja 1 kg
-rusinoita 500 g
-mustaherukanlehtiä 1 litra
-Panimosokeria 4,5 kg

RYPÄLEVIINI
- viinirypäleitä 6-9 kg
- sitruunahappoa n. 20 g
- Panimosokeria 4,5 kg

VOIKUKKAVIINI
- voikukan keltaisia terälehtiä 3-6 l
- rusinoita 250 g
- kuorittuja sitruunoita 1 kg
- happamia omenoita 1 kg
- fariinisokeria 2 kg
- Panimosokeria 4,5 kg

RAPARPERIVALKKARI
- raparperia 4 kg
- omenoita 1 kg
- rusinoita 750 g
- Panimosokeria 4,5 kg
(Huom! Viiniliitu tai kalkki 15g)

WALKKARI
- karviaismarjoja 2 kg
- valkoisia viinimarjoja 2kg
- mustaviinimarjan lehtiä 1 l
- mesiangervon kukkia 1 dl
- sitruunahappoa n. 20 g
- Panimosokeria 4,5 kg
.
Haluatko jakaa reseptejäsi?

Onnistuneet viinireseptit kiinnostavat viinin kotivalmistajia aina.
Jos sinulla hyväksi koettuja reseptejä ja haluat jakaa ne toisten viininvalmistajien kanssa, lähetä ne meille palautelomakkeen kautta, niin lisäämme ne näille reseptisivuille. Mainitse erikseen, jos haluat nimesi tai nimimerkkisi mainittavan reseptin kehittäjänä.
.
Viinireseptit
Reseptit ovat 23 -25 litralle.

Valmistus käymisainepakkauksen ohjeen mukaan.

Sitruunahapon sijaan voi käyttää viinihappoa ja Panimosokerin sijaan tavallista kidesokeria tai hedelmäsokeria.

Barshop Hapote -pussi sisältää 22 g sitruunahappoa.
.
.
.