Nestehiivat

Wyeast nestemäisillä oluthiivoilla paras mahdollinen lopputulos. Wyeastin hiivapakkauksessa hiiva on nestemäisessä muodossa. Hiiva on säilytettävä kylmässä (1-4°C) käyttöön asti. Hiivan aktivoimiseksi pakkauksen sisällä on pienempi ravinnepakkaus, joka puhkaistaan ennen hiivan lisäämistä vierteeseen.

1. Ota hiivapakkaus jääkaapista. Etsi ja siirrä ravinnepakkaus ulomman pakkauksen sisällä yhteen nurkkaan. Puhkaise ravinnepakkaus kädellä läimäisemällä. Puristele jotta ravinnepakkaus tyhjenee.
2. Ravista hiivapakkausta ja jätä huoneenlämpöön aktivoitumaan vähintään 3-5 tunniksi. Pakkaus saattaa tänä aikana turvota. 
3. Desinfioi hiivapakkauksen ulkopinta ennen avaamista.
4. Ravista vielä kerran ja avaa sen jälkeen pakkaus. Kaada sisältö vierteen sekaan (suosittelemme kuitenkin startterin tekoa ennen vierteen hiivausta). Vierteen lämpötilan tulisi olla 18-22°C. Säilytä tämä lämpötila kunnes käyminen on alkanut (vierre alkaa kuplia, kihistä tai vaahdota).
5. Säädä lämpötila oluttyypin mukaiseksi.


NESTEHIIVOJEN TOIMITUS
Nestehiivojen toimituspäivät ovat pääsääntöisesti maanantaista keskiviikkoon, jollei erikseen muuta sovita. Torstaina tai perjantaina nestehiivoja ei toimiteta, jotta vältytään siltä riskiltä, että hiivat jäävät Postiin tai Matkahuoltoon viikonlopun yli.



WYEAST-hiivojen "parasta ennen" -aika
Hiivapusseihin on painettu hiivojen valmistuspäivä (MFG). Hiivojen "parasta ennen"-aika on 6 kuukautta valmistuspäivän jälkeen. Yleensä hiivat säilyttävät toimintakykynsä pitkään kuusi kuukautta täytettyäänkin, kunhan hiivojen kylmäketju ei ole katkennut niin, että hiivat ovat välillä lämmenneet. Varsinkin vanhemman hiivan hiivasolujen määrää on kuitenkin syytä lisätä startterissa ennen vierteen hiivausta.

Toimitamme kaikki WYEAST-hiivat asiakkaille tai Postiin/Matkahuoltoon niin, että kylmäketju ei ole katkennut. Pakettitoimituksissa mukana seuraa lämpiminä vuodenaikoina kylmäelementti, joka pitää hiivat kylminä kuljetuksen ajan. Tämä takaa vanhempienkin hiivojen moitteettoman toimimisen, mutta paketti on kuitenkin syytä hakea noutopisteestä mahdollisimman pian sen saavuttua perille.
Kunkin hiivan valmistuskuukausi on merkitty tuotetietoihin.

Järjestys: