Tammilastut ja maustehedelmät

Tammilastuilla ja maustehedelmillä saadaan mukava lisä viiniin tai olueen. Lisää ne siiviläpussiin marjojen/hedelmien kanssa käymisen ajaksi (voimakkaampi maku) tai vaihtoehtoisesti viiniin (kertakäyttöisessä siiviläpussissa) kirkastumisen ajaksi.

Oluenvalmistuksessa tammilastut ja maustehedelmät voidaan lisätä joko suoraan käymisastiaan (kertakäyttöisessä siiviläpussissa) voimakkaimman alkukäymisen laannuttua, tai niistä voi pienessä vesimäärässä keittää ”teetä”, jota sitten lisätään käyneeseen olueen, välillä maistaen.

Tammea on kahta eri lajia: Amerikkalainen ja Ranskalainen. Amerikkalaisessa tammessa on enemmän hedelmäisiä makuja, kun taas ranskalaisessa on enemmän mausteisia makuja.

Suurempi annostus lyhentää käsittelyaikaa.

Järjestys: