Leivontareseptejä mallasuutteesta

Takaisin

LEIVONTARESEPTIT MALLASUUTTEESTA
Moni ei ehkä tiedäkään, mutta mallasuute on mitä mainioin lisä leivän valmistuksessa. Olemme yhteistyössä Coopers-mallasuutteiden kanssa keränneet muutamia reseptejä, joista tulee herkullisia leivonnaisia ruokapöytään.
Reseptit saa myös ladattua ja tulostettua kätevästi PDF-muodossa tästä:
Coopers_Leivontareseptit.pdf

Osa resepteistä sopivat allergikoille, mutta huomaa kuitenkin, että mallasuute aina sisältää gluteenia.

 

AMBER MUFFINS
Muffinsit ilman vehnää, kananmunia tai maitoa.
Nämä muffinsit sopivat niille, jotka ovat allergisia vehnälle, kananmunille ja maidolle. Halutessasi voit toki myös käyttää "aitoa tavaraa" reseptissä olevien korvaavien ainesten sijaan.

3 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)
2 dl ruokosokeria
2 tlk leivinjauhetta
1 tlk vanilliinisokeria
2 dl kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
0,5 dl Coopers Amber tai Mr Beer Smooth mallasuutetta
25 g maidotonta margariinia (tai tavallista leivontamargariinia)
2 tlk kananmunankorviketta (sekoitetaan 4 rkl vettä) (tai 2 kananmunaa)

Sekoita kuivat ainekset huolellisesti keskenään. Sulata margariini, kaada sekaan kauramaito ja mallasuute. Vatkaa kuivien ainesten sekaan. Lisää kananmunankorvikeseos ja vatkaa. Paista 200°C n. 10 min. Koristele halutessasi.



 

ISOÄIDIN VIERRELIMPPU
4 limppua

5 dl vettä 
2 dl Coopers Dark tai Mr Beer Robust mallasuutetta
125 g tuorehiivaa (tai 44g kuivahiivaa)
½ rkl suolaa 
100 g voita 
3 dl tummaa siirappia 
1 rkl neilikoita
1 rkl inkivääriä 
2 rkl pomeranssia
1,5 l ruisjauhoja 
5-6 dl vehnäjauhoja
rusinoita (halutessasi)

Lämmitä vesi ja mallasuute kädenlämpöisiksi. Liuota puolet hiivasta ja lisää suola ja ruisjauhot. Sekoita löysähköksi taikinaksi. Anna kohota. Sulata kohoamisen aikana voi ja lisää siihen siirappi ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Liuota loput hiivasta pienessä vesimäärässä ja sekoita sitten kaikki loput ainekset taikinaan. Anna kohota jälleen kerran. Jaa taikina leipävuokiin (neljä limppua) ja anna hetken aikaa levähtää/kohota. Pistele taikinaan muutamia reikiä (tai leikkaa muutama viilto) ja paista 200°C n. 35-45 minuuttia. Sivele limput siirappivedellä kerran paistamisen aikana ja kerran paistamisen jälkeen.





VIERRELEIPÄ (allergiaystävällinen)
Tämä on allergiaystävällinen resepti, jonka olemme saaneet asiakkaalta. Sopii niille, jotka ovat allergisia vehnälle, maidolle ja kananmunalle. Huom! Mallasuutteessa on gluteenia.
Tumma vierreleipä ilman vehnää, maitoa ja kananmunaa. Leivän voi tehdä mausteilla tai ilman mausteita, oman maun mukaan. Mallasuutteen määrää voi myös halutessa lisätä tai vähentää.

2,5 dl vettä
2,5 dl Coopers Dark tai Mr Beer Robust mallasuutetta
50 g tuorehiivaa tai 2 pss (22 g) kuivahiivaa
1 rkl suolaa 
1 mm mausteneilikkaa 
1 mm inkivääriä
1 mm kardemummaa
1 mm pomeranssinkuorta
½ dl rapsiöljyä
500 g gluteenittomia karkeita jauhoja (esim. Semper karkea jauhoseos)

Riko hiiva muruiksi astiaan. Lämmitä vesi, öljy ja mallasuute kädenlämpöiseksi ja kaada astiaan. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita mausteet jauhoseokseen, kaada astiaan ja sekoita voimakkaasti vähintään 5 minuuttia. 
Voitele leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Anna kohota 30 minuuttia ja paista sen jälkeen uunin alaosassa 200°C, 45 minuuttia.